Ufør, Nav og tjenestepensjon

Sa ikke ifra om uføretrygd: Må betale tilbake 200 000 kroner

- Det burde være åpenbart at hun ikke skulle ha 850 640 kroner fra Nav og pensjonskassen, mener SPK.

MÅ BETALE TILBAKE UFØREPENSJON: Etter at uførepensjonen fra pensjonsselskapet ble samordnet med uføretrygden fra Nav, ble det totalt utbetalt mer enn 850 000 kroner i året. Det burde kvinnen skjønt var for mye, mener både SPK og Trygderetten. Foto: NTB
MÅ BETALE TILBAKE UFØREPENSJON: Etter at uførepensjonen fra pensjonsselskapet ble samordnet med uføretrygden fra Nav, ble det totalt utbetalt mer enn 850 000 kroner i året. Det burde kvinnen skjønt var for mye, mener både SPK og Trygderetten. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Greier du ikke lenger å jobbe som før på grunn av varig nedsatt inntektsevne etter sykdom eller skade, kan du ha rett på uføretrygd fra Nav. Men du kan også ha rett på flere andre ytelser både fra helsetjeneste og tjenestepensjon - i tillegg til bedre utbetalinger fra folketrygden.

Men da bør du vite hva du kan få - og hvordan du kan få det. Her kan du lese mer om uføretabbene du ikke bør gå i, som kan koste deg en mye bedre økonomisk hverdag.

En av tingene mange kan gå glipp av, fordi de ikke vet om det, er muligheten til å få uførepensjon selv om du ikke oppfyller Navs krav til minst 50 prosent nedsatt inntektsevne.

Men pass på: Dersom du får en pensjonsytelse fra tjenestepensjonen så er den samordningspliktig med eventuelle ytelser fra Nav. Og du har et stort, eget ansvar for å melde ifra til pensjonskassa om alle mulige endringer i livet ditt som kan medføre endringer i samordningspliktige ytelser.

Der har «Else» feilet, og konsekvensen er at hun må betale tilbake over 200 000 kroner i for mye utbetalt uførepensjon til Statens pensjonskasse (SPK).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.