Investering i fond:

Rita (57) opplevde at pengene vokste til det dobbelte i fond

Rita Myklebust (57) startet å spare i fond ved en tilfeldighet. Nå gir det den uføretrygdede kvinnen en følelse av økonomisk trygghet.

HEKTA PÅ FOND: - Menn har jo mye mer i aksjer og fond enn kvinner har. Jeg snakker varmt om fond til venninner, sier Rita Myklebust (57). Foto: Privat
HEKTA PÅ FOND: - Menn har jo mye mer i aksjer og fond enn kvinner har. Jeg snakker varmt om fond til venninner, sier Rita Myklebust (57). Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): - Jeg synes det er kjekt å se at pengene vokser. Det gjør de ikke på en vanlig konto, sier Rita Myklebust (57) i Førde.

Hun er en av stadig flere kvinner som har fått øynene opp for sparing i fond. Etter å ha sett at pengene vokser har hun også begynt å sette seg inn i aksjemarkedet.

For tolv år siden ble hun anbefalt å spare penger i fond av en slektning som jobbet i bank.

- Jeg hadde ikke helt trua. Da det litt seinere kom en nedgangsperiode ble jeg litt småsur. Etter hvert glemte jeg hele greia og tenkte ikke så mye på det, forteller hun.

Pengene doblet seg

Det snudde for fem år siden da hun oppdaget at pengene som sto i fondet hadde vokst til nesten det dobbelte.

- Samtidig som jeg investerte i flere fond fikk jeg barna til å sette penger i fond også. Jeg har ikke hatt noe greie på det i det hele tatt, men kan litt mer nå som Ida har forklart meg litt om det. Det har økt interessen min.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.