Redaksjonelle retningslinjer for vi.no

Vi.no er en uavhengig redaksjon i Aller Media-konsernet. Vi har som mål å levere relevante og inspirerende artikler presentert på en balansert og lesverdig måte.

Publisert
Sist oppdatert

Alle redaksjoner i Aller Media arbeider i henhold til Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakaten.

REDAKSJONELT

Vi.no etterstreber å være så redelige som mulig i vårt journalistiske arbeid. Dette innebærer blant annet:

  • at vi er presise og redelige når vi skriver titler eller bruker andre virkemidler i inngangen til artiklene
  • at vi er åpne om hva artikkelen handler om når vi kontakter kilder
  • at kilder som er brukt i saken skal oppgis, enten det dreier seg om konkrete personer, pressemeldinger eller andre nettsteder
  • at vi praktiserer tilsvarsrett, der anklager mot personer, bedrifter eller organisasjoner gis anledning til å besvares. Dette skal fortrinnsvis skje i den opprinnelige artikkelen, men kan også i noen tilfeller gjøres i en oppfølgerartikkel
  • at leserne har mulighet til å korrigere, utfylle og diskutere artiklene i diskusjonsfeltet
  • at vi ikke betaler for nyhetstips
  • at vi forsøker å unngå spekulasjoner eller artikler basert på rykter
  • at lesertall, sidevisninger og andre tekniske aspekter ved vi.no alltid kommer fra objektive tredjepartskilder som TNS Gallup eller Google Analytics
  • at vi forsøker å korrigere feil i artikler så raskt som mulig
  • at artikler ikke skal slettes uten at det foreligger særlig gode grunner

ANNONSER

Salgsavdelingen i Aller Media er ansvarlig for annonsesalget på vi.no. Journalistene i vi.no er ikke involvert i denne virksomheten.

Salgsavdelingen eller våre kunder kan ikke bestille bestemte artikler, omtaler eller lignende på vi.no.

Dukker det opp annonser fra produsenten av et produkt samme dag eller uke som dette produktet omtales, er dette enten tilfeldig, eller så har annonsøren kjøpt annonsering som utløses ved bestemte stikkord.

Annonser merkes som annonser. Det er vår klare intensjon at du som leser ikke skal være i tvil om hva som er redaksjonelt innhold og hva som er betalt av annonsører.

REISER

vi.no har som utgangspunkt at redaksjonelle reiser skal dekkes av redaksjonen.

Det gjøres likevel unntak der flybilletter/hotellovernatting dekkes av andre, men da etter en redaksjonell vurering. Turen må da gi oss tilgang til unik informasjon som enten ikke ville blitt tilgjengelig for leserne før på et vesentlig senere tidspunkt, eller ikke i det hele tatt. Artikler fra slike turer vil forøvrig gjennomgå den samme redaksjonelle vurdering og kontroll som våre øvrige tester/reportasjer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.