Dette må du vite om forskudd på arv

Punktet i testamentet som glemmes og skaper konflikt

Når ett av barna har fått forskudd på arv uten at søsknene har fått like mye, kan det bli problemer når arven senere skal fordeles.

OPPGJØR: Forskudd på arv kan føre til konflikt mellom arvingene når arven senere skal fordeles. Shutterstock NTB Scanpix
OPPGJØR: Forskudd på arv kan føre til konflikt mellom arvingene når arven senere skal fordeles. Shutterstock NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er ikke ukjent at arv kan være kilde til konflikt for mange familier. Å skrive testamente og sørge for at etterkommerne skal få fordelt arven likt er ikke alltid like enkelt, men visste du at pengegavene du gir til barna dine mens du lever seinere kan føre til konflikt når arven skal fordeles?

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.