GYLDIG? Ifølge arveloven vil testamentet være gyldig dersom det ikke er sannsynlig at demenstilstanden har påvirket innholdet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
GYLDIG? Ifølge arveloven vil testamentet være gyldig dersom det ikke er sannsynlig at demenstilstanden har påvirket innholdet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Demens og testament:

- Plutselig er verdier testamentert til personer ingen har hørt om

Selv om testamentet ble skrevet av en person med demens, kan det likevel være gyldig.

Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det trenger ikke nødvendigvis å være for seint å skrive testamente selv om du har fått påvist en demenssykdom, ifølge Randi Bull, advokat ved Bull & Co Advokatfirma AS.

Hun forklarer ved hjelp av et eksempel: En person med demens har testamentert hytta til sin nevø. Selv om han hadde demens da testamentet ble opprettet, kan det likevel være gyldig. Dersom det kan føres bevis for at dette var mannens ønske også før han ble syk, vil testamentet være gyldig selv om han hadde demens da testamentet ble skrevet. Det følger av arveloven at testamentet vil være gyldig dersom det ikke er sannsynlig at demenstilstanden har påvirket innholdet i testamentet.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer