Demens og testament:

- Plutselig er verdier testamentert til personer ingen har hørt om

Selv om testamentet ble skrevet av en person med demens, kan det likevel være gyldig.

GYLDIG? Ifølge arveloven vil testamentet være gyldig dersom det ikke er sannsynlig at demenstilstanden har påvirket innholdet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
GYLDIG? Ifølge arveloven vil testamentet være gyldig dersom det ikke er sannsynlig at demenstilstanden har påvirket innholdet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det trenger ikke nødvendigvis å være for seint å skrive testamente selv om du har fått påvist en demenssykdom, ifølge Randi Bull, advokat ved Bull & Co Advokatfirma AS.

Hun forklarer ved hjelp av et eksempel: En person med demens har testamentert hytta til sin nevø. Selv om han hadde demens da testamentet ble opprettet, kan det likevel være gyldig. Dersom det kan føres bevis for at dette var mannens ønske også før han ble syk, vil testamentet være gyldig selv om han hadde demens da testamentet ble skrevet. Det følger av arveloven at testamentet vil være gyldig dersom det ikke er sannsynlig at demenstilstanden har påvirket innholdet i testamentet.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.