Pensjonssparing: - Prøv å unngå å se på verdien om du blir stresset

Pensjonssparingen har tapt seg mye for mange det siste året, opptil 18 prosent i minus. Bør vi bli bekymret? - Når det kommer til pensjon er dette langsiktig sparing. Det viktigste bildet er hvem som gjør det bra over tid, beroliger spareøkonom.

SPARE TIL PENSJON: Langsiktig sparing er det som er viktig når det er snakk om sparing til pensjon - og det viktigste bildet er hvem som gjør det bra over tid, understreker spare- og forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand. Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand
SPARE TIL PENSJON: Langsiktig sparing er det som er viktig når det er snakk om sparing til pensjon - og det viktigste bildet er hvem som gjør det bra over tid, understreker spare- og forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand. Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En ny sammenlikningstjeneste laget av Finans Norge og Norsk Pensjon avslører spareavtalene med den beste avkastningen: På Avkastningsportalen.no kan du sjekke historisk avkastning på pensjonsavtaler både for innskuddspensjon i privat tjenestepensjon og individuell pensjonssparing.

- Det gir en mulighet til å sammenlikne hvordan din pensjonsleverandør gjør det sammenliknet med det andre, forteller spare- og forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand.

Du kan søke og sortere på avkastningen til de ulike pensjonsleverandørene i løpet av ulike tidsperioder, fra ett til 15 år tilbake. Og tjenesten avslører store forskjeller på historisk avkastning, som vi viser nedenfor.

Men hvordan kan man egentlig lese resultatene som vises? Bør man bli bekymret om man ser at egen pensjonsleverandør har gjort det dårlig - spesielt den siste tiden? Og om man ser at pensjonssparingen har tapt seg i verdi i det siste: er det nå man bør flytte pengene - eller bør man vente til fondene er på vei opp igjen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.