Lønnsoppgjøret 2023

- Pensjonistene må bli årets lønnsvinnere

- Nå må pensjonistene bli inntektsvinnere for å møte den sterke økningen i levekostnadene, mener Pensjonistforbundets Jan Davidsen.

ØKTE LEVEKOSTNADER: Jan Davidsen, forbundsleder i Pensjonistforbundet, mener pensjonistene må bli inntektsvinnere i 2023 for å veie opp for de økte levekostnadene. Foto: Pensjonistforbundet
ØKTE LEVEKOSTNADER: Jan Davidsen, forbundsleder i Pensjonistforbundet, mener pensjonistene må bli inntektsvinnere i 2023 for å veie opp for de økte levekostnadene. Foto: Pensjonistforbundet Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Pensjonistene har hatt en elendig inntektsutvikling de siste ti årene - nå må pensjonistene bli inntektsvinnere for å møte den sterke økningen i levekostnadene, sier forbundsleder i Pensjonistforbundet, Jan Davidsen i en pressemelding.

Davidsen mener det må til en lønnsvekst på 7 prosent om man ser på tidligere etterslep for pensjonistene, i tillegg til å kompensere for årets lønns- og prisvekst.

Svekket kjøpekraft for pensjonistene

Pensjonistforbundet viser til Teknisk beregningsutvalg for inntektsoppgjørene (TBU) sin ferske rapport, Grunnlaget for inntektsoppgjørene 2023. TBU legger til rette for at partene i arbeidslivet og myndighetene har en best mulig felles forståelse av situasjonen i norsk økonomi. De lager vanligvis to rapporter hvert år i forkant av lønnsoppgjørene, en foreløpig utgave i slutten av februar og en endelig utgave i slutten av mars/begynnelsen av april.

Pensjonistforbundet mener rapporten avslører at pensjonistene har vært inntektstapere de siste ti årene, og at det er på tide at de blir inntektsvinnere, ettersom pensjonene i gjennomsnitt økte med 2,4 prosent per år, mens prisene økte i gjennomsnitt med 2,7 prosent. Når prisene stiger mer enn pensjonen, svekkes kjøpekraften, skriver Pensjonistforbundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.