Pensjon

Pensjonist fikk krav å betale tilbake 800 000 pensjonskroner

Pensjonisten hadde fått for mye utbetalt i etterlattepensjon, mente pensjonsselskapet, som sendte et krav på tilbakebetaling av drøyt 800 000 kroner. Til slutt endte regninga på 400 000 kroner - som altså må tilbakebetales.

ETTERLATTEPENSJON: Pensjonisten hadde fått for mye utbetalt i etterlattepensjon etter tidligere ektefelle over flere år - og fikk krav om tilbakebetaling. Pensjonskassa påtok seg skylddeling - men likevel må 72-åringen betale tilbake mer enn 400 000 kroner. Foto: NTB/Scanpix
ETTERLATTEPENSJON: Pensjonisten hadde fått for mye utbetalt i etterlattepensjon etter tidligere ektefelle over flere år - og fikk krav om tilbakebetaling. Pensjonskassa påtok seg skylddeling - men likevel må 72-åringen betale tilbake mer enn 400 000 kroner. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du eller din ektefelle en pensjon som omfatter ektefellepensjon, «enkepensjon» eller etterlattepensjon? Dersom du har offentlig tjenestepensjon, er dette en del av pensjonsordningen. Det kan også være ansatte i det private næringsliv som har dette i pensjonsordningen sin - selv om det ikke er så vanlig lenger.

Etterlattepensjon kan også tilfalle tidligere ektefelle - og eksperter oppfordrer til å alltid å melde ifra dersom man mener man har et krav om ektefelle- eller etterlattepensjon, rett og slett fordi systemer kan svikte.

Men i denne saken, som er behandlet som klagesak i Trygderetten, hadde pensjonisten fått litt vel mye utbetalt i etterlattepensjon. Det var rett og slett snakk om dobbelt opp. Problemet var at pensjonisten burde ha skjønt at det var feil og burde ha sagt ifra om feilen, men utbetalingene hadde pågått i årevis før Statens pensjonskasse (SPK) oppdaget feilen.

De påtok seg skylddeling og halverte beløpet til drøyt 400 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.