Utbetaling fra Nav 2022

Pengene kommer tidligere i mai

Utbetalingsdatoene fra Nav er endret i mai: Mange får utbetalinger av pensjoner og ytelser tidligere enn en vanlig måned.

UTBETALINGER FRA NAV: Uføretrygd og alderspensjon er to av ytelsene som kommer tidligere i mai enn en vanlig måned. For AAP er det imidlertid andre regler som spiller inn. Foto: NTB/Nav (fotomontasje)
UTBETALINGER FRA NAV: Uføretrygd og alderspensjon er to av ytelsene som kommer tidligere i mai enn en vanlig måned. For AAP er det imidlertid andre regler som spiller inn. Foto: NTB/Nav (fotomontasje) Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vanligvis utbetales pensjon og trygd fra Nav rundt den 20. i hver måned. Men snart kan du glede deg over at pengene kommer på konto ei uke tidligere:

I mai er utbetalingsdatoene for flere av Nav-ytelsene ei uke tidligere enn normalt, og kommer fredag 13. mai.

Dette er altså fredagen før 17. mai-uka. I år faller nemlig 17. mai på en tirsdag. Og for den som skulle lure på de øvrige tradisjonelle «mai-helligdagene»:

  • Kristi himmelfartsdag er på torsdag 26. mai
  • Pinsa i år er i juni, med 2. pinsedag mandag 6. juni

Når kommer pengene fra Nav?

Når pengene fra Nav kommer, er noe mange lurer på - og er blant det folk spør mest om i kontakt med Nav enten på telefon, chat eller mail.

Hvilke utbetalingsdatoer som gjelder vil avhenge av hvilke ytelser det er snakk om. På Nav.no finner du en liste med oversikt over de ulike ytelsene - og så kan du klikke deg videre til oversikt over utbetalinger for den enkelte ytelsen i 2022.

Men for å ta noen av Nav-ytelsene som mange lurer på, og som alle kommer 13. mai 2022:

  • Uføretrygd
  • Alderspensjon
  • Avtalefestet pensjon (AFP)
  • Krigspensjon
  • Etterlattepensjon (gjenlevendepensjon)

Merk deg at det er andre regler for utbetaling av arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette utbetales cirka 2-3 virkedager etter at meldekort er registrert i henhold til meldefristen.

Når er pengene fra Nav tilgjengelig på konto?

Det er mange som lurer på når pengene utbetales - og når pengene er tilgjengelig på konto.

Når Nav snakker om utbetalingsdato så er dette faktisk den dagen Nav garanterer at pengene skal være på kontoen din.

I mai skal du ha pengene på konto fredag 13. mai.

Akkurat når på døgnet pengene er på konto, vil imidlertid variere fordi det er banken din som overfører pengene til deg. Det avhenger også av overføringstidspunktene til bankene.

Ifølge Nav, kan utbetalingen derfor komme på kontoen din først på ettermiddagen eller kvelden. Men ettersom pengene overføres fra Nav til bankene noen dager før utbetalingsdatoen, kan det også skje at enkelte har utbetalingen på konto før utbetalingsdatoen.

Hva med utbetaling av tjenestepensjon?

Offentlig tjenestepensjon fra pensjonsselskaper som Statens pensjonskasse (SPK) og Kommunal landspensjonskasse (KLP) samordnes med alderspensjon fra Nav.

Men her skal du merke deg en ting om utbetalingen fra pensjonsselskapene:

Utbetaling fra SPK kommer samtidig med utbetaling fra Nav. Det vil si at du i mai vil få utbetalingen for alderspensjon, AFP og eventuelt krigspensjon 13. mai.

Utbetalingen fra KLP får du direkte fra pensjonsselskapet - og også der får du mai-utbetalingen den 13. i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.