Meldinger på Vipps

Pass på hva du skriver på Vipps – hemmelighetene kan bli lest

Chatten din kan komme på kontoutskriften og leses av banken.

View this post on Instagram

Adjø...

A post shared by Vippsmoro (@vippsmoro) on

Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Selv om du vippser mye, er det kanskje noen viktige ting du ikke er klar over.

Visste du at banken kan se hva du har skrevet i meldingene du betaler med?

– Meldingen du skriver med i Vipps er synlig for medarbeidere med autorisert tilgang, og kan for eksempel brukes til å bistå kunder som trenger hjelp eller for å verifisere betalinger, sier Hanne Kjærnes, som er kommunikasjonssjef i Vipps.

Les også: Så mye bør du egentlig betale for å sitte på

Meldingene er én av grunnene til populæriteten

Hun forteller at meldingen man skriver med betalingen når man vippser, kan sammenliknes med teksten man skriver inn i en vanlig bankoverføring, som også er synlig i kontoutskriften din.

– Om teksten du skriver i Vipps synes på din kontoutskrift eller kredittkortregning er avhengig av banksystemet og transaksjonsløypa som er brukt, sier hun.

Ingvild Moen, som er ekspert på sosiale medier, mener tekstene man skriver til hverandre har vært en delfaktor til at Vipps har blitt så stort i Norge.

- Muligheten for å sende melding, den sosiale delen av Vipps, tror jeg er en av grunnene til at appen har blitt så populær. Den løser er problem, og gir oss mulighet til å å være med venner samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.