Oslo-biskopen har flyttet inn i mikrohus på 22 kvadratmeter

Det er et utradisjonelt boligvalg, men biskop Kari Veiteberg har flere gode grunner til å ville bo på 20 kvadratmeter. - Jeg vil utfordre meg selv som velhavende, middelklassekvinne over 60, sier hun.

UT I VERDEN: På tomten til Romsås kirke har biskopen fått lov til å ha mikrohus. Her er marka rett utenfor døra. - Jeg synes det er gøy å gå på turer i marka og plukke blåbær og så høre folk snakke hjertespråket sitt med opphav fra mange kanter av verden, sier biskop Kari Veiteberg. Foto: Privat
UT I VERDEN: På tomten til Romsås kirke har biskopen fått lov til å ha mikrohus. Her er marka rett utenfor døra. - Jeg synes det er gøy å gå på turer i marka og plukke blåbær og så høre folk snakke hjertespråket sitt med opphav fra mange kanter av verden, sier biskop Kari Veiteberg. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi har bodd her i fire netter. Vi flyttet inn på mandag så det er ganske ferskt, forteller Oslo-biskop Kari Veiteberg fornøyd til Vi.no.

Hun snakker om mikrohuset sitt på 20 kvadratmeter som har fått plass på tomten til Romsås kirke. Her skal hun og ektemannen bo i høst. I hvert fall i første omgang.

Det var Vårt Oslo som først omtalte saken.

Foreløpig har ikke biskopen innlagt vann i det bittelille huset. Tannbørsten er alltid med i veska og hun må sørge for at alle klærne hun trenger til møter og representasjon er på jobben.

- Jeg vil utfordre meg selv som velhavende, middelklassekvinne over 60. Jeg ville utforske det å leve enklere. Det handler om å bli mer bevisst på strøm og vannbruk. Det er en utfordring vi har gitt oss selv, sier hun.

Rett ved marka

Valg av sted å plassere mikrohuset er heller ikke tilfeldig.

- Vi er så heldige som har fått bli en del av kirketomten på Romsås. Det er en bydel vi har lyst til å utforske mer. Vi har Lillomarka rett utenfor. Plutselig kan vi ta en tur til skogs hvis vi synes det blir for trangt inne i huset, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.