Skatt og sykehjem

Opphold på sykehjem eller omsorgsbolig? Pass på dette i skattemeldinga

Bor du - eller er du pårørende til - en som bor på sykehjem eller i omsorgsbolig? Da kan det lønne seg å ta en ekstra kontroll av skattemeldinga. Feil kan bety økt skatt.

HVA REGNES SOM PRIMÆRBOLIG? Selv om fast bosted er på sykehjem eller omsorgsbolig, skal eiet bolig regnes som primærbolig. Ved feil, kan det medføre økt skatt av boligen som sekundærbolig. Dette kan det være lurt å kontrollere i skattemeldingen. Foto: NTB
HVA REGNES SOM PRIMÆRBOLIG? Selv om fast bosted er på sykehjem eller omsorgsbolig, skal eiet bolig regnes som primærbolig. Ved feil, kan det medføre økt skatt av boligen som sekundærbolig. Dette kan det være lurt å kontrollere i skattemeldingen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du fulgt rådene om hva godt voksne og pensjonister bør sjekke i skattemeldingen? Kanskje er du blant de som kan be om å slippe skatt? Eller kanskje har du levert allerede og venter på skatteoppgjøret - men er i den gruppen skatteytere som rammes av at noen utbetalinger fra Nav kan forårsake seint skatteoppgjør?

Først og fremst: Fristen for å levere skattemeldingen nærmer seg med stormskritt. Opprinnelig frist er 30. april, men siden det er på en søndag - og fridagen 1. mai er på mandag, regnes det ikke som for seint om du leverer til og med tirsdag 2. mai.

Og ja: Du kan fremdeles endre opplysninger i skattemeldingen din helt fram til fristen - selv om du egentlig allerede har levert. Og du kan søke om utsettelse - men da må du søke innen 2. mai.

Så, til det som gjelder saken med beboere på sykehjem eller omsorgsbolig:

Eldre som har fått fast opphold på sykehjem har tidligere opplevd at primærboligen har blitt gjort om til sekundærbolig i skattemeldingen, ifølge Skattebetalerforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.