Nav

- Økt kjøpekraft for pensjonistene

Spesielt for minstepensjonister skal økningen i kjøpekraft ha vært særlig stor, ifølge Nav.

NAV OG ALDERSPENSJON: Alderspensjonen økte mer enn prisveksten - slik at de fikk mer i kjøpekraft i 2021, hevder Nav. Og minstepensjonistene skal ha fått ekstra mye mer. Fotomontasje. Foto: NTB/Nav
NAV OG ALDERSPENSJON: Alderspensjonen økte mer enn prisveksten - slik at de fikk mer i kjøpekraft i 2021, hevder Nav. Og minstepensjonistene skal ha fått ekstra mye mer. Fotomontasje. Foto: NTB/Nav Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De fleste alderspensjonister skal ha fått mer i kjøpekraft i 2021, ifølge en nyhetsmelding fra Nav.

De forklarer dette slik:

  • En gjennomsnittlig alderspensjon steg med 10 400 kroner fra 2020 til 2021, som er en økning på 4,2 prosent.
  • Ettersom prisstigningen var 3,5 prosent, ble realveksten i alderspensjon 0,7 prosent.
  • Økningen er større enn prisveksten, slik at de fleste alderspensjonister fikk noe mer kjøpekraft i 2021, konkluderer Nav.

– Det betyr at de fleste alderspensjonister fikk litt mer å rutte med i året som gikk, sier avdelingsdirektør i Nav, Ole Christian Lien.

- Økningen særlig stor for minstepensjonister

Nav understreker at den bedrede kjøpekraften vil variere med størrelsen på pensjonen - og at økningen skal være spesielt merkbar for en gruppe minstepensjonister.

- At minstepensjonen for enslige alderspensjonister ble satt opp i 2021, har medført at økningen i kjøpekraft har vært særlig stor for denne gruppen, med rundt 4 700 kroner i året, skriver Nav i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.