Økende formue blant eldre - men også store forskjeller

Gjennomsnittsformuen for de mest formuende eldre er på over 21 millioner kroner - mens eldre i den andre enden kun har 140 000 kroner å støtte seg på. Forskjellene forklares med inntekt og boligsituasjon.

FORMUE, LØNN OG GJELD: Forskjellene i formue er store blant de som eier bolig og de som ikke gjør det - og det avhenger også i stor grad av inntektsnivå. Foto: NTB
FORMUE, LØNN OG GJELD: Forskjellene i formue er store blant de som eier bolig og de som ikke gjør det - og det avhenger også i stor grad av inntektsnivå. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Avsløringene kommer i en fersk rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB) om inntekt og formue blant eldre. Der forteller de hvordan gjennomsnittlig formue for de over 60 år har fordoblet seg fra 2010 til 2020 - men at det er store forskjeller mellom både yrkesaktive og pensjonister og blant husholdninger med ulikt inntektsnivå.

Forskjellene i formue er spesielt store mellom de som eier egen bolig og de som ikke gjør det.

- Verdien på boligen er den viktigste delen av husholdningenes formue, også blant eldre, og økte boligverdier har bidratt til formuesøkning de siste åra, skriver SSB i rapporten.

Fra 21,6 millioner til 140 000 kroner

Det har vært stor vekst i gjennomsnittsformuen i befolkningsgruppa der hovedinntektstaker er 60 år eller eldre:

Der husholdningene til eldre i gjennomsnitt hadde 2,6 millioner kroner i nettoformue i 2010, har denne økt til 4,8 millioner kroner i 2020 - som er en økning på 50 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.