Nav

Ny oppstart for Nav-hjelp

Gratistjenesten for hjelp med Nav-spørsmål åpnes på nytt.

GRATIS NAV-HJELP: Selv om Nav har en lovpålagt veiledningsplikt er det mange som trenger hjelp med Nav-spørsmål. Nå gjenoppstår gratistjenesten «Hjelp med Nav», på tross av manglende offentlig finansiering. Foto: Kristin Sørdal
GRATIS NAV-HJELP: Selv om Nav har en lovpålagt veiledningsplikt er det mange som trenger hjelp med Nav-spørsmål. Nå gjenoppstår gratistjenesten «Hjelp med Nav», på tross av manglende offentlig finansiering. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi.no fortalte for litt siden om gratistjenesten «Hjelp med Nav» som måtte legge ned på grunn av manglende offentlig finansiering.

I løpet av nesten to år i drift rakk de å hjelpe 1600 enkeltpersoner med rådgivningstjenester i Nav-saker.

De fikk prosjektmidler over statsbudsjettet for 2021 - men så ble støtten fjernet med statsbudsjettet for 2022. Og de fikk streng beskjed om at de ikke får lov til å bruke stiftelsens ordinære driftstilskudd på «Hjelp med Nav».

Da var det kroken på døra.

Men stiftelsen ser at det fremdeles er et stort behov for Nav-hjelp og jobber fremdeles for å få fortsatt støtte. Og nå har de stablet sammen frivillige slik at Nav-hjelpen kan gjenoppstå, om enn i litt mindre skala enn tidligere.

Dette kan Nav-hjelpen gjøre

Tor Bernhard Slaathaug fra Stiftelsen Rettferd sier til Vi.no at de til tross for manglende vilje til offentlig finansiering har klart å stable «Hjelp med Nav» på plass igjen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.