Nav pensjon

Ny minstepensjon – men noen må vente lenger enn andre

Minste pensjonsnivå for enslige minstepensjonister er økt fra 1. januar 2023. De fleste får utbetalingen i mars – men noen må belage seg på å vente litt ekstra, melder Nav.

UTBETALING FRA NAV: 98 000 personer kan få en økning i pensjonen sin med nye satser for enslige minstepensjonister. De fleste vil få utbetalingen i mars - men noen må vente lenger. Utover våren utbetales alderspensjonen fra Nav 20. mars, 20. april og 16. mai. Foto: Gorm Kallestad / NTB
UTBETALING FRA NAV: 98 000 personer kan få en økning i pensjonen sin med nye satser for enslige minstepensjonister. De fleste vil få utbetalingen i mars - men noen må vente lenger. Utover våren utbetales alderspensjonen fra Nav 20. mars, 20. april og 16. mai. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da regjeringen ble enige med SV om statsbudsjett for 2023, innebar dette blant annet at det ble vedtatt en økning til enslige alderspensjonister. Satsen for minste pensjonsnivå økte med 4000 kroner fra 1. januar 2023.

– Det er litt over 98 000 personer som kan få en økning i pensjonen når den regnes ut med ny sats, ifølge Nav – som tidligere har sagt til Vi.no at de trenger tid til å identifisere de personene dette vil gjelde og at utbetalingen kan måtte vente på seg til våren.

Nå skriver Nav i en nyhetsmelding at de aller fleste som får høyere pensjon, vil få økningen utbetalt sammen med pensjonen i mars.

Men for noen kan det drøye enda litt:

– I noen tilfeller må pensjonen regnes ut manuelt, og da kan det ta noe lengre tid, skriver Nav.

Uansett når utbetalingen kommer, vil man da få etterbetaling for den perioden man har hatt minste pensjonsnivå som enslig etter 1. januar 2023.

Nedenfor kan du se hvor mye mer du kan få utbetalt per måned med nye satser – som vil avhenge både av trygdetid og når du er født.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.