Sette inn og ta ut penger

Norske kommuner mangler kontanttjenester

20 kommuner mangler både minibank, bank i butikk og bankfilial, noe som kan være lovstridig - og dessuten skape problemer spesielt for de eldre.

PENGER I BANKEN: Selv om kontantbruken går ned, er det bankenes plikt å tilby kontantuttak og mulighet for å sette inn kontanter, påpeker Finanstilsynet. Foto: NTB
PENGER I BANKEN: Selv om kontantbruken går ned, er det bankenes plikt å tilby kontantuttak og mulighet for å sette inn kontanter, påpeker Finanstilsynet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er P4 som melder at 20 av Norges 356 kommuner i tillegg til Svalbard, verken har minibank, bank i butikk eller en bankfilial tilgjengelig for innbyggerne.

Dermed er det i disse kommunene kun mulig å ta ut kontanter over disken i dagligvarebutikker, som ifølge Finanstilsynet har en langt lavere beløpsgrense, og heller ikke kan ta imot kontantinnskudd.

Vanskelig for de eldre

Bardu kommune i Troms er en av de 20 kommunene dette gjelder, og ordfører Toralf Heimdal sier særlig mange eldre i kommunen sliter med det dårlige tilbudet.

- Vi merker det særlig rundt høytider som for eksempel konfirmasjoner at mange savner dette tilbudet. Flere eldre er heller ikke godt kjent med digitale løsninger som Vipps noe som gjør situasjonen ekstra vanskelig, sier ordføreren til P4.

Vi.no har tidligere skrevet om at det for en del eldre som er avhengig av å reise kollektivt, har bydd på utfordringer å ikke få lov til å betale med kontanter om bord på bussen under koronapandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.