Ufør

Nav: Utbetalingen er forsinket

Engangsutbetalingen til uføre på minstesats skulle være på konto i løpet av denne uka. Nå melder Nav at utbetalingen er forsinket: - Vi beklager, skriver Nav.

NAV UTBETALING FORSINKET: «Utbetalingen er forsinket og vil være på konto i løpet av uke 7. Vi beklager forsinkelsen,» melder Nav. Foto: Kristin Sørdal
NAV UTBETALING FORSINKET: «Utbetalingen er forsinket og vil være på konto i løpet av uke 7. Vi beklager forsinkelsen,» melder Nav. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Rett før nyttår ble regjeringspartiene enige og Stortinget vedtok en rekke endringer relatert til statsbudsjettet for 2023 - deriblant mange endringer som gjelder sykdom, helse, egenandeler, regler, jobb og Nav.

Et av vedtakene i budsjettforliket handler om en engangsutbetaling til en gruppe uføre - og utbetalingen skulle være på konto seinest i løpet av uke 6, har vært informasjonen fra Nav.

Og selv om utbetalingen har kommet til noen, er det andre som fremdeles venter. Og nå melder altså Nav at utbetalingen er forsinket:

«Utbetalingen er forsinket og vil være på konto i løpet av uke 7. Vi beklager forsinkelsen,» melder Nav.

Uke 7 er neste uke, mandag 13. til fredag 17. februar.

Skattefri ekstraytelse

Engangsutbetalingen gjelder for dem med minstesats, uavhengig av utbetalingsgrad, institusjonsopphold eller bosted.

Den er skattefri og vil ikke føre til reduksjon i uføretrygden eller barnetillegget. Utbetalingen vil heller ikke påvirke etteroppgjøret for 2023, ifølge Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.