Uføretrygd fra Nav

Nav: Snart kommer ekstrautbetalingen

Ekstrautbetalingen på 3000 kroner til uføre med minstesats, skal være på konto seinest i uke 6, som er neste uke.

UFØRETRYGD: Uføre på minstesats skal få en ekstrautbetaling på 3000 kroner. Den skal være på konto seinest i løpet av uke 6, som er fra mandag 6. til fredag 10. februar. Foto: Terje Pedersen / NTB
UFØRETRYGD: Uføre på minstesats skal få en ekstrautbetaling på 3000 kroner. Den skal være på konto seinest i løpet av uke 6, som er fra mandag 6. til fredag 10. februar. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Rett før nyttår ble regjeringspartiene enige og Stortinget vedtok en rekke endringer relatert til statsbudsjettet for 2023 - deriblant mange endringer gjelder sykdom, helse, egenandeler, regler, jobb og Nav.

Et av vedtakene i budsjettforliket handler om en engangsutbetaling til en gruppe uføre - og nå melder Nav om at denne snart kommer til utbetaling:

- Alle som får eller er innvilget uføretrygd med minstesats i januar 2023, vil få en engangsutbetaling på 3000 kroner i begynnelsen av februar. Utbetalingen vil være på konto seinest i løpet av uke 6, skriver Nav.

Uke 6 er neste uke, som starter med 6. februar.

- Engangsutbetalingen gjelder for dem med minstesats, uavhengig av utbetalingsgrad, institusjonsopphold eller bosted, skriver Nav videre.

Skattefri utbetaling

Engangsutbetalingen er skattefri og vil ikke føre til reduksjon i uføretrygden eller barnetillegget. Utbetalingen vil heller ikke påvirke etteroppgjøret for 2023, ifølge Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.