Nav sa nei - derfor får «Beate» uføretrygd likevel

Helsetilstanden til 53-åringen var ikke god nok til å gjennomføre arbeidsrettede tiltak, som er ett av kravene for å få innvilget uføretrygd. Les mer om hvorfor hun likevel fikk uføretrygd tilslutt.

UFØRETRYGD FRA NAV: Nav sa nei til uføretrygd, men da Beate anket saken videre til Trygderetten, ble vedtaket omgjort. Les mer om hvorfor i denne artikkelen. Foto: Gorm Kallestad/NTB
UFØRETRYGD FRA NAV: Nav sa nei til uføretrygd, men da Beate anket saken videre til Trygderetten, ble vedtaket omgjort. Les mer om hvorfor i denne artikkelen. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For å ha rett til å få uføretrygd, må sykdom og/eller skade være hovedårsaken til at du har fått nedsatt arbeids- og inntektsevne, og det er uføretrygden som skal sikre deg inntekt når du har fått inntektsevnen din varig nedsatt.

For å få uføretrygd innvilget er det en del kriterier som skal være oppfylt, som du kan lese mer utfyllende om i denne Vi Pluss-artikkelen - Dette må til for å bli ufør.

Blant kravene Folketrygdloven stiller, er at mulighetene dine til å være i arbeid skal være avklart. Det betyr i praksis at du må ha gjennomført hensiktsmessig behandling som kan bedre arbeidsevnen din - og du må ha gjennomført arbeidsrettede tiltak for å bedre inntektsevnen din og avklare hvor mye du kan jobbe, skriver Nav.no.

Men hva om du har for store helseplager til å klare å gjennomføre de arbeidsrettede tiltakene som det er lagt opp til?

I denne saken som Trygderetten har behandlet, har en kvinne på 53 år - som vi her omtaler som «Beate» - fått avslag på sin søknad om uføretrygd fordi hun ikke har gjennomført slike tiltak. Les mer om hva Trygderetten kom fram til i hennes tilfelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.