Utbetaling av ekstra sosialhjelp i desember

Nav om ekstra utbetaling: - Kommunene bes finne løsninger selv

Stortinget har vedtatt at mottakere av sosialhjelp skal få ekstra penger i desember - og at utbetalingene bør gjøres så raskt som mulig. Nå oppfordrer Nav kommunene til å finne de beste løsningene for sine innbyggere.

DESEMBER-UTBETALING FRA NAV: De som mottar økonomisk sosialhjelp i desember skal få ekstra penger inn mot jul - men det er opp til kommunene å finne løsninger for hvordan dette skal gjøres. Foto: Gorm Kallestad / NTB
DESEMBER-UTBETALING FRA NAV: De som mottar økonomisk sosialhjelp i desember skal få ekstra penger inn mot jul - men det er opp til kommunene å finne løsninger for hvordan dette skal gjøres. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Stortinget vedtok 15. desember 2022 å øke rammetilskuddet til kommunene med 100 millioner kroner med intensjon å gi 1000 kroner ekstra til mottakere av sosialhjelp og 1000 kroner ekstra per barn.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen har bedt kommunene om å utbetale pengene så raskt som mulig.

Nå går Nav ut med informasjon om den ekstra utbetalingen til mottakere av sosialhjelp i desember, hvor de blant annet forteller at dette ansvaret ligger hos kommunene - og at det er de som må finne løsninger for hvordan utbetalingen skal foregå.

Nav: Kommunene må vurdere løsninger

Målgruppen for utbetalingen er alle personer som har fått eller vil få innvilget økonomisk sosialhjelp i desember 2022. Den ekstra utbetalingen skal ikke føre til trekk i andre ordninger.

Stortinget har bedt kommunene om å utbetale pengene så raskt som mulig, og på den måten som den enkelte kommune finner mest hensiktsmessig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.