Sykepenger

Nav-kritikk: - Den lange saksbehandlingstida er bekymringsfull

Saksbehandlingstida for klagesaker om sykepenger kan være over et år. Det har fått Sivilombudet til å reagere. - Det har stor betydning for den det gjelder, presiserer de overfor Nav, som sier de har iverksatt tiltak.

UTEN SYKEPENGER FRA NAV? Klagesaker om sykepenger fra Nav tar lang tid, avslører Sivilombudet i en undersøkelse. Det kan ta over to år før saken er ferdigbehandlet gjennom hele Nav-systemet og Trygderetten. Det mener ombudet er bekymringsfullt. Foto: Gorm Kallestad / NTB
UTEN SYKEPENGER FRA NAV? Klagesaker om sykepenger fra Nav tar lang tid, avslører Sivilombudet i en undersøkelse. Det kan ta over to år før saken er ferdigbehandlet gjennom hele Nav-systemet og Trygderetten. Det mener ombudet er bekymringsfullt. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Sivilombudet har undersøkt saksbehandlingstida for klagesaker til Nav om rett på sykepenger. Nå avslører de saksbehandlingstider på over et år - noe som ombudet betegner som bekymringsfullt:

- Undersøkelsen har vist at den generelle saksbehandlingstida i klagesaker om sykepenger er lang. For mange av sakene er den svært lang. Slik saken er opplyst, må det antas at en stor mengde klagere vil måtte vente i mer enn ett år før saken oversendes til klageinstansen, uttaler Sivilombudet, og forteller at det heller ikke slutter der:

Deretter må klager vente på saksbehandlingen i Nav Klageinstans, som oppgis til 12 uker. For saksbehandling i Trygderetten må klager legge på enda 12-14 måneder.

Totalt kan man da være oppe i godt over to år, før saken er avgjort.

- En belastning for den det gjelder

- Lang saksbehandlingstid er en belastning for den det gjelder. Sivilombudet mener at den lange saksbehandlingstida i klagesaker om sykepenger er bekymringsfull. Sykepenger er en ytelse til livsopphold, og det må legges til grunn at sakene har stor betydning for den det gjelder, uttaler Sivilombudet.

De har tatt saken opp med Arbeids- og velferdsdirektoratet som har redegjort for utfordringene og kommet med tiltak til forbedringer, blant annet mer prioritering av saker slik at brukere i minst mulig grad sto uten midler til livsopphold; flere ansatte på sykepengesakene og forenklinger i saksbehandling. De har nå endret opplysningene om forventet saksbehandling på Nav.no til det mer korrekte, som er 52 uker.

Sivilombudet presiserer at det følger av folketrygdloven § 21-10 første ledd at saker om ytelser etter folketrygdloven skal forberedes og avgjøres uten ugrunnet oppholdt.

- Kriteriet «uten ugrunnet opphold» er utpreget skjønnsmessig, og betydningen vil kunne variere fra sak til sak, bemerker Sivilombudet, og poengterer at hva som i det enkelte tilfellet vil være en forsvarlig saksbehandlingstid, vil måtte variere med sakens art og omfang og tilgjengelige ressurser.

Nav: Har prioritert førstegangsvedtak for sykmeldte

Sivilombudet har tatt saken opp med Arbeids- og velferdsdirektoratet. Ifølge Nav er grunnen for den lange saksbehandlingstida utfordringer med ressurssituasjonen og innføring av et nytt utbetalingssystem for sykepenger. I en overgangsfase har Nav måttet operere med både gamle og nye systemer samtidig, med de negative virkningene det hadde for effektiviteten. Samtidig økte antall saker om sykepenger.

Nav har valgt å prioritere førstegangsvedtak til sykmeldte foran klagesaker - fordi tidligere gjennomganger ifølge Nav hadde vist at brukerne i klagesakene i mindre grad sto uten inntekter til livsopphold enn i førstegangssakene.

- Vil følge med utviklingen

- Nav har redegjort for årsakene til den lange saksbehandlingstida og hvilke tiltak og prioriteringer som er igangsatt for å bøte på situasjonen. På denne bakgrunn er det ikke funnet grunn til å gå videre med saken nå, skriver ombudet.

De sier de nå vil fortsette å følge utviklingen i saksbehandlingstida i saker om sykepenger. Arbeids- og velferdsdirektoratet må sende en ny redegjørelse om status til Sivilombudet ved utgangen av januar 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.