CV-tips for godt voksne

- Når du søker jobb, bør du ofte sende to CV-er

Hodejegeren og karriereveilederen har nyheter for deg som ikke har skrevet CV på en stund.

ALDER ER MINDRE RELEVANT: Du stiller ikke spørsmål rundt alderen til toppsjefen. Hvorfor skal din alder være et problem? Foto: Shutterstock / NTB scanpix
ALDER ER MINDRE RELEVANT: Du stiller ikke spørsmål rundt alderen til toppsjefen. Hvorfor skal din alder være et problem? Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Er du godt voksen med mange års arbeidserfaring kan det være lurt å legge opp CV-en på en annen måte enn du gjorde før.

Les også: Slik kan du få jobb når du er over 55

Noe av det viktigste er å ikke fokusere for mye på utdanningen, send to CV-er og ikke snakk om alderen din, forteller Gisle Hellsten. Han er lederen for karrieresenteret ved Universitetet i Oslo (UIO).

- Ikke vær stakkarslig. Angrip med kompetansen, og ikke tematiser alderen, sier Hellsten.

Start med nøkkelkompetansene

Hellsten mener du skal nevne utdanningen, men ikke ha den i fokus. Det første som burde stå i CV-en din er den mest relevante kompetansen du har til jobben du søker på.

- Med en del års erfaring fra ulike bransjer og virksomheter, så er det ingen dum idé å starte med nøkkelkompetanse. Den må være presis og kunne måles.

Eksempel: Jobbet som økonomiansvarlig i 7 år med en omsetning på 300 millioner kroner.

Det er viktig å skrive «7 år» her, og ikke «lang erfaring». Vær presis.

Ikke bruk abstrakte begreper, som at du er ansvarsfull eller har god økonomiforståelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.