Offentlig tjenestepensjon

Nå starter etteroppgjøret for uførepensjon og AFP

Får du uførepensjon eller AFP fra offentlig tjenestepensjon? Da kan du snart få svar på om du må betale tilbake eller om du kanskje får ekstra utbetalt.

UFØREPENSJON ELLER AFP? Hvert år etter skatteoppgjøret sjekker de offentlige pensjonskassene og Nav om du kan ha fått for lite eller for mye i uførepensjon/uføretrygd eller AFP - som du i så fall får ekstra utbetalt eller må betale tilbake i et «etteroppgjør». Og i år starter Statens pensjonskasse allerede nå med etteroppgjørene. Foto: Gorm Kallestad / NTB
UFØREPENSJON ELLER AFP? Hvert år etter skatteoppgjøret sjekker de offentlige pensjonskassene og Nav om du kan ha fått for lite eller for mye i uførepensjon/uføretrygd eller AFP - som du i så fall får ekstra utbetalt eller må betale tilbake i et «etteroppgjør». Og i år starter Statens pensjonskasse allerede nå med etteroppgjørene. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fristen for å levere skattemeldingen er 30. april - men leverte du straks du fikk skattemeldingen så kan du allerede ha fått skatteoppgjøret. Skatteetaten gjør nå skatteoppgjørene fortløpende allerede fra første dag skattemeldingene sendes ut - men et raskt oppgjør forutsetter at du faktisk aktivt leverer skattemeldingen.

Og nå starter Statens pensjonskasse (SPK) med sine etteroppgjør:

- I år starter etteroppgjøret for uførepensjon og AFP allerede 21. april, melder Statens pensjonskasse.

De forklarer at dette er mulig nettopp på grunn av at skatteoppgjørene kommer tidligere på året nå, enn de har gjort før.

- Dermed blir det også mulig for oss å løpende beregne etteroppgjør for pensjon, skriver SPK videre.

Tidligere har etteroppgjørene kommet utover høsten, men nå forteller pensjonskassa at de behandler etteroppgjør løpende gjennom hele året.

Det betyr at noen kan få etteroppgjøret etter skatteoppgjøret - mens andre får det utover høsten, som tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.