AAP fra Nav

Nå: Frykter ny AAP-krise

- Tusenvis står i fare for å stå uten arbeidsavklaringspenger når regjeringens overgangsordning løper ut i slutten av oktober. Det er avgjørende at det nå kommer på plass en garanti, sier Mímir Kristjánsson i Rødt. Flere deler bekymringen.

FRYKTER SAKSBEHANDLINGSTIDEN FOR AAP: Mímir Kristjánsson i Rødt og Elisabeth Thoresen i AAP-aksjonen er noen av dem som uttrykker bekymring for de AAP-mottakerne som fikk utsatt makstid som følge av overgangsordningen etter innføringen av nye AAP-regler i sommer. 31. oktober er det slutt på overgangsordningen - men mange er fremdeles ikke ferdig avklart fra Nav. Foto: Rødt
FRYKTER SAKSBEHANDLINGSTIDEN FOR AAP: Mímir Kristjánsson i Rødt og Elisabeth Thoresen i AAP-aksjonen er noen av dem som uttrykker bekymring for de AAP-mottakerne som fikk utsatt makstid som følge av overgangsordningen etter innføringen av nye AAP-regler i sommer. 31. oktober er det slutt på overgangsordningen - men mange er fremdeles ikke ferdig avklart fra Nav. Foto: Rødt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Elisabeth Thoresen i AAP-aksjonen er blant dem som deler Kristjánssons bekymring. Hun forteller at de allerede i begynnelsen av august varslet om det de frykter blir en ny AAP-krise:

- De som må søke ny rett på AAP risikerer å bli stående uten inntekt fra 1. november, sier Thoresen til Vi.no, og forklarer:

- Det er fem uker igjen til overgangsperioden er over. Nav opplyser selv at saksbehandlingstiden for nye søknader til AAP er 11 uker - og det går det rett og slett ikke opp. Det går ikke å presse inn 11 uker i tiden som nå er igjen fram til 31. oktober, sier Thoresen.

I forbindelse med de nye AAP-reglene som kom i sommer, ble det vedtatt en overgangsordning fra 1. juli til 31. oktober 2022, for å sikre at mottakere av AAP ikke skulle bli stående uten ytelse inntil eventuell rett til AAP etter nye regler har blitt vurdert.

Men nå som 31. oktober nærmer seg, er det fremdeles mange av de som er omfattet av overgangsordningen som ikke er ferdig vurdert av Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.