Pensjon

Nå får Terje tilbake 91.000 kroner etter krangel med Statens pensjonskasse

– Jeg trodde ikke jeg skulle få noe.

SEIER, MED BISMAK: Terje Grønningsæter er fornøyd med å få tilbake penger, men mener fortsatt han burde fått tilbake mer. Foto: Privat.
SEIER, MED BISMAK: Terje Grønningsæter er fornøyd med å få tilbake penger, men mener fortsatt han burde fått tilbake mer. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): I starten av 2019 fikk Terje Grønningsæter krav om å betale 180.000 kroner til Statens pensjonskasse. Årsaken var at han hadde mottatt både alderspensjon og AFP samtidig, etter at han selv hadde søkt på feil ytelse.

Både NAV og pensjonskassen tok selvkritikk, da de skulle ha sjekket utbetalingene bedre, men de var likevel klar på at Terje måtte ta på seg mesteparten av skylda. De mente han burde ha merket de 391 kronene han fikk for mye i måneden.

Får tilbake halvparten han mistet

Terje var uenig, og valgte derfor å anke saken, i håp om å få tilbake pengene. Nå har han lykkes, delvis.

– Statens pensjonskasse har omgjort vedtaket. De betaler tilbake halvparten, omtrent 91.000 kroner. Jeg trodde ikke jeg skulle få noe, så det viser at det lønner seg å ta opp kampen, sier han.

Statens pensjonskasse begrunner omgjøringsvedtaket på denne måten i et brev til Terje:

«Statens pensjonskasse er etter dette av den oppfatning at du burde ha forstått at det forelå en feil ved utbetaling av 20 % alderspensjon samtidig med 100 % AFP, men at din uaktsomhet i dette henseende ikke kan karakteriseres som særlig stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.