Utbetaling etter dødsfall

Nå får en gruppe etterlatte 500 000 kr mer etter dødsfall

Statsansatt og omfattet av gruppelivsdekning? Nå økes utbetalingene til gjenlevende familie med opptil en halv million kroner ved dødsfall.

MER PENGER TIL ETTERLATTE: Fra 1. mai 2022 får etterlatte samboere, ektefeller, partnere og barn mye mer i utbetaling fra statsansattes gruppelivsforsikring. For noen grupper er det snakk om 500 000 mer enn før. Foto: NTB
MER PENGER TIL ETTERLATTE: Fra 1. mai 2022 får etterlatte samboere, ektefeller, partnere og barn mye mer i utbetaling fra statsansattes gruppelivsforsikring. For noen grupper er det snakk om 500 000 mer enn før. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Statsansattes gruppelivsdekning har fått et vesentlig løft: Utbetaling til etterlatte ektefeller, partnere og samboere har økt med over 500 000 kroner, til drøye 1,5 millioner kroner. Også etterlatte barn har fått et stort løft, som du kan se nedenfor.

Gruppelivsforsikring er ikke noe arbeidstaker er pliktig å ha for sine ansatte - men det er likevel noe mange har, også i privat virksomhet. Mens det er private forsikringsselskaper som håndterer gruppelivsordningene i privat arbeidsliv, er det Statens pensjonskasse som administrerer gruppelivsforsikringen for statsansatte.

Fra 10 til 14 G!

Og det er disse, altså statsansatte, som nå har fått et vesentlig høyere erstatningsbeløp i gruppelivsordningen for statsansatte.

- Utbetalingsbeløpet til etterlatte ektefeller, partnere og samboere har økt med over 500 000 kroner - fra 10 ganger folketrygdens grunnbeløp (G) til 14 G, skriver Statens pensjonskasse.

Erstatning til etterlatte barn under 25 år har økt til 7 G.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.