Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
- Selv om de fleste seniorer i dag har det bra med en akseptabel økonomi, er det et faktum at antall fattige øker. Det gjelder særlig blant minstepensjonister, lavtlønnede og trygdede. At svært mange lever under fattigdomsgrensen – i verdens rikeste land, og der velferdssystemet har stått høyt i hevd siden 1960-og 70-tallet, er vanskelig å tåle, sier Jan Davidsen, forbundsleder i Pensjonistforbundet siden 2015.
- Ikke minst er det bekymringsfullt at eldre pensjonister, som har jobbet og slitt et langt liv og betalt sin skatt til Staten, skal leve i nød, skam og uverdighet, påpeker han.
Ifølge Davidsen har Pensjonistforbundet siden 2020 jobbet for et anstendig løft for pensjonister. Det innebar blant annet en plan om å løfte minstepensjonen over fattigdomsgrensen. Men dessverre deler ikke alle politikere dette ønsket, sier Davidsen.
- En av våre fanesaker er at de med lavest pensjoner, det vil si også de som har utbetalt over minstepensjon, skal få økonomien til å gå rundt. Men ofte blir jeg overrasket over mangel på empati, innlevelse og aksept blant våre folkevalgte. Jeg tror noe av grunnen ligger i at de som sitter på Stortinget stort sett er folk i 30- og 40-årene. Faktisk er våre folkevalgte i dag yngre enn noensinne. De har vokst opp i en tid med god økonomi og overflod, og de er godt lønnet. At de ikke selv er blant dem som blir rammet av prisstigninger, dyrtid og den vanskelige økonomiske situasjonen, er nok noe av årsaken til at de ikke skjønner den fortvilte hverdagen til mange, sier han.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.