Mistet jobben og greide ikke betale huslånet. Da krevde banken full tilbakebetaling: 3,6 millioner kroner

Det hjalp ikke at kunden betalte det han kunne på boliglånet: Banken mente han hadde misligholdt lånet og sendte det til full inkasso. Men da kunden klagde til klagenemnda, måtte banken snu.

GREIDE IKKE BETALE BOLIGLÅNET: Banken satte hardt mot hardt og krevde hele lånet tilbake da «Martin» mistet jobben og ikke hadde penger til å betale avdragene på huslånet. Det var 3,6 millioner kroner. Foto: NTB/Shutterstock
GREIDE IKKE BETALE BOLIGLÅNET: Banken satte hardt mot hardt og krevde hele lånet tilbake da «Martin» mistet jobben og ikke hadde penger til å betale avdragene på huslånet. Det var 3,6 millioner kroner. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Strømmen er dyr, drivstoff er dyrt - og det er varslet flere renteøkninger. Mange er pessimistiske og bekymret for sin personlige økonomi - og 1 av 2 tror den økonomiske situasjonen skal bli enda dårligere, ifølge Norsk koronabarometer.

Men hva gjør du egentlig om du mister jobben, blir ufør eller livssituasjonen din endrer seg slik at du på annen måte ikke greier å betale boliglånet du tok da økonomien din så god ut?

Finanstilsynets undersøkelse fra 2021 viser at norske husholdninger har høy og økende gjeld og at mange da kan være sårbare ved for eksempel bortfall av inntekt.

Her kan du lese hva du bør gjøre når livet endrer seg og du ikke greier å betale lånet ditt som før.

En av de viktigste tingene du bør gjøre, er å kontakte banken - og det bør du gjøre så tidlig du kan.

Det gjorde også «Martin», lånekunden vi skal fortelle om i denne saken. Og selv om banken i dette tilfellet først satte hardt mot hardt, fikk faktisk kunden medhold til slutt - og han slapp å punge ut med 3,6 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.