- Man bør ikke utelukke de over 50!

Det er et stort behov for arbeidskraft i norske virksomheter, samtidig som en del godt voksne arbeidstakere opplever å slite med å få jobb. Bevisstgjøring og kompetanseheving er stikkord for å få flere arbeidsgivere til å vurdere godt voksne kandidater i en ansettelsesprosess, mener disse ekspertene.

ELDRE ARBEIDSKRAFT: Det er rekordmange ledige jobber på det norske arbeidsmarkedet akkurat nå. Likevel er det en del av de eldre arbeidstakerne som sliter med å bli vurdert til jobbene de søker på. Foto: NTB
ELDRE ARBEIDSKRAFT: Det er rekordmange ledige jobber på det norske arbeidsmarkedet akkurat nå. Likevel er det en del av de eldre arbeidstakerne som sliter med å bli vurdert til jobbene de søker på. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er gode tider på det norske arbeidsmarkedet for arbeidstakere innen mange bransjer. Blant annet melder Manpower melder om at jobbene kommer tilbake og mange bransjer som skal ansette flere - som finansbransjen, der det er rekordhøye ansettelsesplaner.

Nylig skrev Vi.no om at en aldersgruppe generelt kan slite mer enn andre i ansettelsessammenheng, nemlig de over 50. Likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon mener det er et problem at mange arbeidssøkere over 50 år ikke får seg jobb - til tross for rekordmange ledige jobber.

Men hva skal til for å få en endring - og er arbeidsgiverne villige til å ta grep?

Eldre blir ikke prioritert

Frode Halvorsen, som er konserndirektør for Strategic Accounts i ManpowerGroup, sier til Vi.no at vi er i et arbeidsmarked med stor mangel på arbeidskraft.

- Ifølge vår Talent Shortage-undersøkelse har 7 av 10 arbeidsgivere utfordringer med å finne riktig kompetanse. I en slikt arbeidsmarked må alle arbeidsgivere tenke nytt om hvordan de skal attrahere arbeidskraft, og man bør definitivt ikke utelukke mennesker over 50 år! Dette er en stor, kompetent og stabil gruppe mennesker som bør være svært attraktiv for mange arbeidsgivere, påpeker Halvorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.