Spør arveeksperten:

- Må hun dele arven med sin manns nieser?

Moren er enke for andre gang, og sønnen lurer på hvem som arver hans «stefar». Og vil det moren arver fra sin nye mann, i neste omgang tilfalle ham?

HVEM ARVER: Arveloven er ikke alltid så lett å forstå. Hvem arver morens nye mann, hans kone eller hans niese og nevø? Advokatene har svaret. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
HVEM ARVER: Arveloven er ikke alltid så lett å forstå. Hvem arver morens nye mann, hans kone eller hans niese og nevø? Advokatene har svaret. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Spørsmål: Min mor ble enke da far døde for mange år siden. Etter noen år i uskiftet bo giftet hun seg, skiftet uskifteboet og utbetalte meg farsarven. Jeg er enebarn.

Min mors «nye» mann døde nylig. Han har ikke egne barn. Hans nærmeste slektninger er en nevø og en niese. Så vidt jeg vet har han ikke skrevet testament. Hvem arver ham? Går det min mor eventuelt arver, videre til meg når hun dør? Har hans nevø og niese noe krav her? Det er ikke så enkelt å finne ut av.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer