Pensjon

Lettere å få pensjon for en halv million nordmenn

– Enkelte pensjonister gått glipp av pensjonsutbetalinger fordi de ikke har søkt eller har søkt for seint, forteller Statens pensjonskasse. Nå endres systemet slik at dette skal gå automatisk.

OFFENTLIG TJENESTEPENSJON? Har du tidligere vært medlem av Statens pensjonskasse, skal du nå få utbetalt pensjonen automatisk dersom du har jobbet lenge nok til å ha opptjent rettigheter. Tidligere har du måttet passe på å søke selv - noe som har resultert i at flere har glemt det og har dermed gått glipp av penger de har hatt krav på. Foto: NTB (montasje)
OFFENTLIG TJENESTEPENSJON? Har du tidligere vært medlem av Statens pensjonskasse, skal du nå få utbetalt pensjonen automatisk dersom du har jobbet lenge nok til å ha opptjent rettigheter. Tidligere har du måttet passe på å søke selv - noe som har resultert i at flere har glemt det og har dermed gått glipp av penger de har hatt krav på. Foto: NTB (montasje) Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Selv om du ikke er offentlig ansatt når du går av med pensjon, kan du ha rett på offentlig tjenestepensjon dersom du har jobbet i en offentlig virksomhet tidligere i arbeidslivet.

Dette kan være alderspensjon, uførepensjon eller etterlattepensjon.

Men for å få utbetalt denne pensjonen, har du måttet søke om det.

Inntil nå:

– Nå har vi fått utviklet en løsning for automatisk utbetaling, slik at tidligere medlemmer slipper å passe på å søke selv. De som har byttet jobb, og som kan ha rett til offentlig tjenestepensjon, får det de har rett til uten at de trenger å gjøre noe, sier avdelingsleder Hans Petter Gran i Statens pensjonskasse (SPK) til Vi.no.

– Det er en veldig god nyhet at tidligere medlemmer fra november ikke lenger trenger søke SPK om alderspensjon fra oss.

Statens pensjonskasse har over 1 million medlemmer. Cirka 298 000 er yrkesaktive medlemmer, 308 000 er pensjonister – og rundt 490 000 er personer med en pensjonsrett i SPK fra tidligere arbeidsforhold (tall for 2020).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.