Låne bort penger privat? - La være

Du bør kun låne bort penger privat til dine aller nærmeste, og bare hvis du er trygg på å få tilbake pengene, råder forbrukerøkonom i Sparebank1, Magne Gundersen.

PRIVATE LÅN: Du skal være forsiktig med å låne bort penger til kjentfolk, og ikke låne til hvem som helst, påpeker Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank1. Foto: NTB
PRIVATE LÅN: Du skal være forsiktig med å låne bort penger til kjentfolk, og ikke låne til hvem som helst, påpeker Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank1. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Når økonomien er utfordrende og det for eksempel dukker opp en uventet ugift, som at bilen må på verksted eller vaskemaskinen ryker, kan det være fristende å be familie eller venner om et mindre lån.

Da er spørsmålet om det er lurt å faktisk overføre penger til den som ber deg om pengene. Og det bør du slett ikke alltid, ifølge forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank1.

Advokat Frank C. Aase, som er partner i Brækhus Advokatfirma og leder for Advokatforeningens lovutvalg for konkurs, akkord, panterett, tvangsfullbyrdelse og inkasso, forteller til Vi.no at de ofte involveres i konflikter om private lån som enten oppstår fordi det mangler en skriftlig avtale, eller fordi det er uenighet om pengene som har vært overført er et lån eller en gave.

Hvordan sikre seg mot konflikter ved private lån?

- Den beste måten å unngå konflikter er å la være å låne til eller av venner eller familie. Den som trenger penger bør heller gå i banken og låne der, lyder Gundersens klare råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.