Kombinerer AFP og jobb

Knut-Erik (62) tok AFP og startet egen flynettavis

- Folk må ikke sitte å tenke på hva de vil gjøre - de må gjøre det!

HJEMMEKONTOR: - Det kunne blitt med AFP og blanke ark, men slik gikk det ikke, sier journalist Knut-Erik Mikalsen (62). Han har startet egen nettavis og enkeltpersonforetak. Foto: Privat
HJEMMEKONTOR: - Det kunne blitt med AFP og blanke ark, men slik gikk det ikke, sier journalist Knut-Erik Mikalsen (62). Han har startet egen nettavis og enkeltpersonforetak. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Knut-Erik Mikalsen (62) gikk av med AFP tidligere i år, men skrinla alle planer om å bli pensjonist på fulltid. Etter et langt yrkesliv som journalist, følte han at han hadde mer å skrive om. På kort tid vokste hobbyvirksomheten hans, nettavisen flysmart24, til en fulltidsjobb for Mikalsen.

- Jeg vil oppfordre alle førtidspensjonister til å realisere drømmene sine. Det å drive for seg selv skaper en utrolig energi, forteller han engasjert.

Så langt i år har kun to personer over 65 år opprettet et enkeltpersonforetak, ifølge Brønnøysundregistrene. I fjor var det ni. Antall registrerte daglige ledere i aksjeselskaper, er også svært lavt.

- Det finnes et hav av muligheter der ute. Folk må ikke sitte og tenke på hva de vil gjøre - de må gjøre det. Det er bare å ta tak i seg selv, oppfordrer Mikalsen.

Les også: Dette må du se etter hvis du kjøper brukt bobil

Føler seg ikke som en pensjonist

Der det ikke var nødvendig å starte egen bedrift for pengenes del, var det overskudd av energi og skrivelyst som fikk Mikalsen på tanken. Å henfalle til en passiv pensjonisttilværelse, var ikke aktuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.