Kombinerer AFP og jobb

Knut-Erik (62) tok AFP og startet egen flynettavis

- Folk må ikke sitte å tenke på hva de vil gjøre - de må gjøre det!

HJEMMEKONTOR: - Det kunne blitt med AFP og blanke ark, men slik gikk det ikke, sier journalist Knut-Erik Mikalsen (62). Han har startet egen nettavis og enkeltpersonforetak. Foto: Privat
HJEMMEKONTOR: - Det kunne blitt med AFP og blanke ark, men slik gikk det ikke, sier journalist Knut-Erik Mikalsen (62). Han har startet egen nettavis og enkeltpersonforetak. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Knut-Erik Mikalsen (62) gikk av med AFP tidligere i år, men skrinla alle planer om å bli pensjonist på fulltid. Etter et langt yrkesliv som journalist, følte han at han hadde mer å skrive om. På kort tid vokste hobbyvirksomheten hans, nettavisen flysmart24, til en fulltidsjobb for Mikalsen.

- Jeg vil oppfordre alle førtidspensjonister til å realisere drømmene sine. Det å drive for seg selv skaper en utrolig energi, forteller han engasjert.

Så langt i år har kun to personer over 65 år opprettet et enkeltpersonforetak, ifølge Brønnøysundregistrene. I fjor var det ni. Antall registrerte daglige ledere i aksjeselskaper, er også svært lavt.

- Det finnes et hav av muligheter der ute. Folk må ikke sitte og tenke på hva de vil gjøre - de må gjøre det. Det er bare å ta tak i seg selv, oppfordrer Mikalsen.

Les også: Dette må du se etter hvis du kjøper brukt bobil

STYRER SPAKENE: Knut-Erik Mikalsen driver egen nettavis, flysmart24. Her avbildet i en cockpit. Foto: Halvor P. Njerve
STYRER SPAKENE: Knut-Erik Mikalsen driver egen nettavis, flysmart24. Her avbildet i en cockpit. Foto: Halvor P. Njerve Vis mer

Føler seg ikke som en pensjonist

Der det ikke var nødvendig å starte egen bedrift for pengenes del, var det overskudd av energi og skrivelyst som fikk Mikalsen på tanken. Å henfalle til en passiv pensjonisttilværelse, var ikke aktuelt.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å starte opp noe, men å frilanse. Det virket litt vel passivt og tilbakelent å skulle pensjonere seg helt som 62-åring. I likhet med mange andre pensjonister, føler jeg meg ikke som en pensjonist. Jeg har fortsatt mye energi, sier han.

1. januar var hans siste formelle arbeidsdag som journalist i Aftenposten. En avis han hadde jobbet i siden 90-tallet, som reportasjeleder og reisereporter.

- Jeg lærte mye om nettjournalistikk i årene jeg jobbet i Aftenposten, og det er den kunnskapen jeg drar nytte av i dag, sier Mikalsen.

Les også: Pensjonsreglene vi lurer på

Hobby ble jobb

En tidligere kollega hjalp han med å sette opp siden, samtidig som han frilanset. Nettavisen får stadig flere lesere, og har blitt sitert i nasjonale og internasjonale medier, som The Guardian.

- Hvorfor akkurat et reisenettsted?

- Jeg gikk rundt med hodet fullt av ideer til saker, men hadde ikke noe sted å publisere dem. Nettstedene som eksisterer i dag er enten veldig opptatt av reisemål, eller fly. Jeg skriver om det som angår forbrukerne, og ønsker å hjelpe folk til å velge smart i vrimmelen av useriøse aktører, sier han.

Fulle arbeidsdager

Noen flyentusiast er han overraskende nok ikke, men skriver om det der det er relevant for de reisende.

- Hvis det har betydning for reiseopplevelsen, så skriver jeg om fly. For eksempel hvis det kommer en ny flytype med bedre komfort.

Stort sett jobber han fulle dager, og målet er å publisere minst èn ny sak hver dag.

Å pensjonere seg på ordentlig har han ingen planer om. Ikke så lenge det er gøy å holde på.

- Og det kan bli lenge til!

Les også: Vera (72) har snart løpt 150 maraton

Gå til Vi.no-forsiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.