Bank, pensjon og sparing

- Kan dere ikke bare «snakke norsk»?

KOMMENTAR: Det jeg trodde skulle være en enkel samtale med banken for å få spart litt penger, viste seg å bli et uoverstigelig fjell med tilnærmet uforståelige spørsmål.

DUMT Å SPARE SMART? Etter samtale med banken, ble vi sittende med en følelse av å være kjempedum som ønsket å spare slik vi trodde var smart. Men vi skjønner jo nå grunnen: Banken vil bare tjene penger. Foto: NTB/Shutterstock
DUMT Å SPARE SMART? Etter samtale med banken, ble vi sittende med en følelse av å være kjempedum som ønsket å spare slik vi trodde var smart. Men vi skjønner jo nå grunnen: Banken vil bare tjene penger. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hva er det med finansbransjen, hvorfor kan de ikke bruke ord som vanlige folk skjønner?

Når du må ha diplomutdannelse i økonomi for å få startet en enkel sparekonto, da melder jeg pass! Kan dere ikke bare «snakke norsk»?

Det startet allerede i oktober i fjor. Jeg ville plassere et pengebeløp for forhåpentligvis å få bedre renter enn på en vanlig bankkonto. Men det jeg trodde skulle være en enkel, rett fram, femminutters samtale med banken, viste seg å bli et tilnærmet uoverstigelig fjell med spørsmål. Og som endte i en papirbunke med om mulig enda flere uforståelige spørsmål for utfylling.

Før samtalen med banken hadde jeg gjort hjemmeleksa mi: Jeg hadde satt meg inn i fondenes verden. Jeg hadde lest at økonomieksperter anbefalte globale indeksfond - og hadde bestemt meg for at det var dette jeg ville gå for. Men det raknet allerede ved ved første setning:

- Jeg vil plassere pengene i et globalt indeksfond.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.