Bokaktuell:

- Jeg var rett og slett ikke flink nok

– Innerst inne skjønte jeg nok at jeg aldri ville bli den stjerneadvokaten jeg drømte om, husker Hanne Kristin Rohde (59). I stedet ble hun oppdaget av den legendariske politimesteren Willy Haugli til større oppgaver.

MANGE JERN I ILDEN. Hanne Kristin Rohde sine dager er normalt sett fulle med å skrive bøker, være på TV, holde foredrag, blogge og lage podkast. 2020 ble litt roligere på grunn av corona-viruset. Dermed fikk hun tid til å fullføre sin femte krimbok for voksne med heltinnen Wilma Lind i hovedrollen. Foto: Morten Bendiksen
MANGE JERN I ILDEN. Hanne Kristin Rohde sine dager er normalt sett fulle med å skrive bøker, være på TV, holde foredrag, blogge og lage podkast. 2020 ble litt roligere på grunn av corona-viruset. Dermed fikk hun tid til å fullføre sin femte krimbok for voksne med heltinnen Wilma Lind i hovedrollen. Foto: Morten Bendiksen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hanne Kristin Rohde var bare 11 år da hun oppdaget drømmeyrket.

– Jeg husker at jeg satt under et pledd med en varm kopp kakao og leste en krimnovelle i A-magasinet. Da jeg kom til avsnittet der stjerneadvokaten briljerte i rettssalen, visste jeg at det ville jeg også bli, sier hun.

Som drømt, så gjort. Selv om jussen var langt kjedeligere enn hun hadde tenkt seg, fullførte hun studiet og fikk jobb som politifullmektig i Oslo.

Best på lederkurset

– Innerst inne skjønte jeg nok at jeg aldri ville bli den stjerne-advokaten jeg drømte om. Jeg var rett og slett ikke flink nok. Jeg var ung og uerfaren, og gruet meg til å stå i rettssalen: «Tenk om jeg driter meg ut.»

Det var tidligere politimester Willy Haugli som skulle dytte henne i riktig retning.

– Dette var på begynnelsen av nittitallet. Plutselig sto politimesteren inne på kontoret mitt. Jeg spratt opp av stolen og lurte på hva galt jeg nå hadde gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.