Spør pensjonseksperten:

- Jeg har fått for mye pensjon, nå kreves jeg for pengene

Kan det være riktig at du blir økonomisk skadelidende, når det er Statens pensjonskasse som har gjort feil?

Vanligvis er det en foreldelsestid på tre år for krav om tilbakebetaling. Det gjelder dessverre ikke i dette tilfellet, ifølge pensjonseksperten. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
Vanligvis er det en foreldelsestid på tre år for krav om tilbakebetaling. Det gjelder dessverre ikke i dette tilfellet, ifølge pensjonseksperten. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Spørsmål: Jeg er nettopp fylt 67 år og har de siste ti årene vært 50 prosent ufør. Statens pensjonskasse har imidlertid uriktig lagt til grunn at jeg var 100 prosent ufør, og jeg har derfor mottatt for mye uførepensjon i disse årene, uten at jeg var klar over det.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.