Starte egen bedrift

Iris (52) startet egen bedrift: - Vi hadde ikke sett for oss at dette skulle bli så stort

Det begynte med litt eksperimentering i kjelleren. I høysesongen produserer Iris (52) og sjokoladefabrikken hennes flere hundre tusen sjokoladebiter i måneden.

ELSKER JOBBEN: – Jeg er takknemlig for hver en dag jeg får holde på med dette, sier Iris. Hun er 52 år, yngst i søskenflokken og vet at livet ikke varer evig.– Jeg har mistet både foreldrene mine og flere i søskenflokken. En får nyte hver en dag en har i livet. Foto: Hege Landrø Johnsen
ELSKER JOBBEN: – Jeg er takknemlig for hver en dag jeg får holde på med dette, sier Iris. Hun er 52 år, yngst i søskenflokken og vet at livet ikke varer evig.– Jeg har mistet både foreldrene mine og flere i søskenflokken. En får nyte hver en dag en har i livet. Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Iris Martinsen Aune (52) sin reise, fra oppveksten på en liten gård i Lofoten, til å nå opp på seierspallen under International Chocolate Awards, er både innholdsrik og spennende. Historien inneholder mellom annet møtet med en trøndersk odelsgutt, aktiv instruktør-bakgrunn fra Sats i Oslo, og en ukuelig energi. Selv kaller hun det noe med bokstaver.

– Jeg er aldri blitt diagnostisert. Men sønnen min har ADHD, og under hans utredning ble vi gjort oppmerksomme på at dette var arvelig. Vi ble spurt om noen i slekta hadde det samme. Jeg analyserte alle søsken, men kom senere i prosessen fram til at kanskje var det jeg som lå nærmest, smiler hun.

I dag ser Iris at den mulige diagnosen har mange fordeler også. Som pågangsmot, kreativitet og mye energi.Hun vokste opp med åtte eldre søsken i den vesle bygda Ostad. Familien bodde på en liten gård med noen få sauer, høner og ei ku. Moren tilbrakte store deler av døgnet på kjøkkenet, herunder baking på natta, faren hadde en malerforretning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.