Hvordan sikre seg mot innbrudd?

Innbruddstyvene har fått et nytt favorittbytte

Politiet anbefaler deg å smøre inn det kjæreste du eier med et spesielt stoff.

STJÅLET FRA ELDRE: Disse verdisakene skal ha blitt stjålet fra eldre. 11 rumenere ble nylig dømt etter et tyveriraid på Østlandet. Foto: Politiet.
STJÅLET FRA ELDRE: Disse verdisakene skal ha blitt stjålet fra eldre. 11 rumenere ble nylig dømt etter et tyveriraid på Østlandet. Foto: Politiet. Vis mer
Publisert

(Vi.no): Både i påsken, og til sommeren kommer mange av oss til å forlate hus og hjem forsvarsløst, noe som kan få lokale- og/eller profesjonelle kriminelle til å få store øyne.

Hva slags hus ser tyvene etter? Og hva vil de ha når de har kommet seg inn i huset? Politiet kan røpe at det ikke lenger er tv og høyttalere som er hovedprioritet.

Se full oversikt over hva du bør ha ordnet før du drar nederst i saken.

Les også: Slik sjekker du om nettbutikken er seriøs

To ulike typer tyver

Politistasjonssjef på Lillehammer, Terje Krogstad, mener det finnes ulike grupperinger av innbruddstyver.

- De lokale gjengangerne begår oftere innbrudd spontant hvor de ser muligheten uten særlig planlegging i forkant, mens de profesjonelle legger mer vekt på planlegging og forberedelser, sier han.

Selv om det er en kraftig nedgang i antall innbrudd i Norge, mener han at det er lurt å forebygge. Det er alltid noen som ser etter lett omsettelige varer for å gjøre seg noen lettjente penger.

- Politiet har tidligere blitt varslet om at det er oppdaget tape-biter på dørene eller gjenstander som er flyttet på og satt foran inngangsdøren til bolighus. Dette kan være en form for kartlegging for å se om folk er hjemme. Det er slike ting man kan være litt obs på i tilfelle innbruddstyvene har fokus på huset ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.