Pensjonsgrepene du bør ta i 30-, 40-, 50- og 60-åra:

– Ikke for seint å spare til pensjon

Vil du slippe å gå ned i inntekt som pensjonist, må du gjøre noen grep tidligere i livet. Her er de beste grepene du kan ta i 30-, 40-, 50- og 60-åra.

GODT LIV SOM PENSJONIST: Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea og Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank1 gir deg råd om grepene du må ta for å få en så god pensjonstilværelse som mulig. Foto: Nordea/Gorm Kallestad NTB
GODT LIV SOM PENSJONIST: Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea og Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank1 gir deg råd om grepene du må ta for å få en så god pensjonstilværelse som mulig. Foto: Nordea/Gorm Kallestad NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det er bra å spare mot pensjonsalder selv om du har fylt 55. Det er da fortsatt snakk om langsiktig sparing, så du bør spare i fond, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank1 til Vi.no.

– Det folk opplever som vanskeligst når de blir pensjonister er å gå ned i inntekt og å ha mindre å rutte med. Når du blir pensjonist er det fint å ha midler tilgjengelig. Hvis du har spart penger i aksjefond, kan du ha en uttaksavtale slik at du kan ta ut penger jevnlig fra fondet, sier Gundersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer