<strong>TESTAMENT:</strong> Vil du at samboeren, ideelle organisasjoner eller noen andre skal tilgodeses når du dør? Da kan et testament være aktuelt. Foto: NTB Scanpix
TESTAMENT: Vil du at samboeren, ideelle organisasjoner eller noen andre skal tilgodeses når du dør? Da kan et testament være aktuelt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Så mye arv har enker og enkemenn krav på

Hvor mye skal du arve?

Om ektefellen dør før deg, har du krav på arv. Hvor mye er blant annet avhengig av om det er barn inne i bildet. Også samboere kan ha rett til arv.

Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Har dere felles barn, eller din ektefelle hadde særkullsbarn, har du som gjenlevende ektefelle krav på en fjerdedel av dødsboet i arv, og minst fire ganger grunnbeløpet i folketrygden (1G beløper seg i dag til kr 96.883).

Dersom din døde ektefelle bare etterlot seg slektninger som foreldre, søsken eller deres etterkommere, er du berettiget til halvparten av dødsboet i arv, og minst seks ganger grunnbeløpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer