Nytt grunnbeløp

Hvor mye øker utbetalingene fra juni?

Nytt grunnbeløp gir økte satser for en rekke av utbetalingene fra Nav. Her ser du hvor mye det utgjør når første utbetaling kommer 20. juni.

Hvor mye øker utbetalingene fra juni?
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En rekke stønader fra Nav har fast utbetalingsdato den 20. hver måned, og i juni vil man dermed også få en ny sats på grunn av justeringen av grunnbeløpet, i tillegg til en etterbetaling for mai.

Men hvor mye øker faktisk de forskjellige satsene takket være et nytt, høyere grunnbeløp?

Vi har bedt Nav om eksempler på hva økningen faktisk utgjør for alderspensjon, avtalefestet pensjon (AFP), gjenlevendepensjon og uføretrygd . Samtlige av disse stønadene har utbetalingsdato 20. juni.

Også barnepensjon, ytelser til tidligere familiepleier, overgangsstønad til enslig mor og far, supplerende stønad og yrkesskadeutbetalinger kommer på utbetalingen 20. juni.

Uføretrygd

Minstesatser uføretrygd som enslig er 2.48 G. Med det gamle grunnbeløpet på 111 477 kroner utgjorde dette 276 463 kroner.

Med nytt grunnbeløp på 118 620 kroner utgjør det 294 178.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.