Hilde (54) solgte huset selv

Hilde og ektemannen stolte på magefølelsen da de skulle selge huset. De droppet megler og fikk tilslutt prisen de ville ha for boligen.

TOK LENGER TID: Hilde Svae og mannen brukte lang tid på å selge boligen fordi de ville selge til rett person. Foto: Foto: Rune Waaler
TOK LENGER TID: Hilde Svae og mannen brukte lang tid på å selge boligen fordi de ville selge til rett person. Foto: Foto: Rune Waaler Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi var ikke fornøyde med meglerne vi hadde valgt så vi valgte å gjøre det selv. Det var et stort hus vi skulle selge. Det tok litt tid, men riktig kjøper kom tilslutt, forteller Hilde Svae (54) til Vi.no.

Eneboligen hun og mannen solgte i 2021 var på 300 kvadratmeter og lå på Vindingstad på Gjøvik. Boligen hadde Mjøsutsikt og kort vei til skole.

Svae forteller at meglere mente boligen burde ha en prisantydning på 5 millioner. Det var ikke Svae og ektemannen enige i. De mente den, i henhold til tilstandsrapporten, var verdt rundt 6,5- 7 millioner.

Å bruke eiendomsmegler koster mellom 70 000 til 80 000 kroner. De siste årene har det kommet en rekke tjenester som tilbyr ulik grad av bistand til boligsalg. Prisen på de ulike pakkeløsningene er lavere enn om du skulle bruke megler, men lønner det seg å selge boligen selv? Her kan du lese mer om hva du bør vite: LENKE

Styrt av følelser og økonomi

Paret hadde bodd i huset i 20 år. De hadde sterke følelser for stedet. Da de valgte å selge selv valgte de samtidig å bruke lengre tid for å finne den rette kjøperen. Svae forteller at det var viktig å selge boligen til noen de likte.

- I prinsipp så var det det. Vi hadde en interessert kjøper som vi takket nei til fordi vedkommende skulle bruke huset til studentboliger. Vi var veldig glade i huset og likte ikke tanken på at det skulle bli festet ned og ødelagt. Alt var jo så pent, sier hun.

Vennene mente paret burde ha solgt, men de valgte å følge magefølelsen.

- Vi solgte etter hjertet vårt. En proff boligselger ville ikke ha gjort det sånn, men vi ønsket at en barnefamilie skulle ta over huset vårt. Huset var perfekt for barnefamilier, sier Svae.

Oppgraderte huset

Paret gjorde også en rekke oppgraderinger på huset, som å skifte tak etter en vannlekkasje som kom etter et kraftig regnvær. De malte furuvegger og tak innvendig og skiftet til moderne peisovn.

Boligen annonserte de på Facebook og på Finn. De skrev annonseteksten og tok bildene selv. Enkeltvisninger ble arrangert for de som tok kontakt.

- Å holde visningene selv var ikke noe problem. Vi måtte lage en ren og enkel stil. Vi fjernet personlige ting og striglet veggene, sier Svae.

TØFFE TIDER: I takt med skyhøye strømpriser, dyrere matvarer og stigende rente er det svært mange som sliter med å få endene til å møtes. Men det er mulig å stable økonomien på beina igjen, mener ekspertene. Her får du deres beste tips! Video: Storyblocks. Foto: DNB / Nordea / forbrukerøkonomen.no / Storebrand Vis mer

Det var også viktig for dem å gå ut av et salg med god samvittighet. Derfor fikk de også en skikkelig tilstandsrapport på grunnmuren.

Selv om de gjorde mesteparten av jobben med å selge selv hyret de en advokat til å bistå med papirarbeidet ved oppgjøret. Kjøperne koblet også på en megler for tinglysing og oppgjør da huset skulle kjøpes. Det var viktig at kjøperne følte seg trygge.

- Ikke en jobb for alle

Svae forteller at hun og ektemannen tidligere har solgt rekkehus selv. De har også hjulpet venner med å selge.

- Det er selvlært og vi har syntes det har vært gøy, men det er veldig mye jobb og det er ikke en jobb for alle. Du skal lage prospekt og sitte mange timer på nett for å søke opp papirer. Du må hente inn radonmålinger og ditt og datt, sier Svae.

Hun angrer ikke på at vi gjorde det selv.

- Vi fikk det vi ville ha for huset og vi fant de rette kjøperne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.