Dyr strøm: Nav, Husbanken og strømselskapene kan hjelpe

Her kan du få hjelp til strømregninga nå

Både Nav, Husbanken og strømselskapene har ordninger som kan hjelpe deg dersom du mangler penger til å betale strømmregningen.

REKORDDYR STRØM: Den nye olje- og energiministeren lover tiltak for å hjelpe dem som sliter med å betale strømregningene. Får du problemer med strømregninga, kan du per i dag få hjelp hos Nav, Husbanken eller strømselskapene. Foto: Shutterstock/NTB
REKORDDYR STRØM: Den nye olje- og energiministeren lover tiltak for å hjelpe dem som sliter med å betale strømregningene. Får du problemer med strømregninga, kan du per i dag få hjelp hos Nav, Husbanken eller strømselskapene. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det ble satt prisrekord på strøm både i august og i september - og nå settes det igjen nye rekorder.

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) går nå ut og lover tiltak for å hjelpe dem som sliter med å betale strømregningene.

Mjøs Persen uttalte i Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen at hun skjønner at mange nordmenn blir bekymret for de svært høye strømprisene.

– Derfor er vi jo nødt til å finne noen tiltak på kort sikt som gjør at de som sliter mest med å få betalt strømregningen, får en redusert strømregning eller støtte til å betale den, sa hun.

Per i dag finnes disse mulighetene for hjelp til strømregningen hos Nav, Husbanken - og strømselskapene:

Nav: Kan søke økonomisk stønad

Jan Erik Grundtjernlien, direktør i arbeids- og tjenesteavdelingen i Nav, sier til Vi.no at strøm regnes som en del av livsoppholdet, som man kan få støtte til gjennom stønader hos Nav.

- Den som ikke har tilstrekkelig med midler til å sørge for sitt eget livsopphold kan søke om økonomisk stønad etter sosialtjenesteloven til dette, sier Grundtjernlien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.