Her får Coop-kundene mer i medlemsutbytte

Hvor mye du får i medlemsutbytte avhenger av hvor i landet du handler. Nå har Coop Midt-Norge bestemt at de setter opp fordelsprosenten fra nyåret.

ØKER MEDLEMSUTBYTTET: Coop Midt-Norge øker prosenten for medlemsutbyttet for sine kunder. Foto: NTB
ØKER MEDLEMSUTBYTTET: Coop Midt-Norge øker prosenten for medlemsutbyttet for sine kunder. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hvor mye du får i medlemsutbytte når du handler på Coop avhenger ikke bare av hva du handler eller i hvilken kjede, men også av hvor i landet du befinner deg. Coop består av forskjellige samvirkelag, og nå varsler Coop Midt-Norge at de øker sitt kjøpeutbytte fra 1 til 3 prosent fra 1. januar 2022.

- Formålet til Coop er å skape medlemsnytte, og vi er veldig glade for å kunne øke kjøpeutbyttet til medlemmene våre. Vi i styret har hatt en dialog over tid med medlemmene i årsmøtet vårt, og basert på den sterke finansielle posisjonen vår og gode resultater var tiden inne. Jeg håper våre 257.000 medlemmer i Trøndelag og på Helgeland blir fornøyd med julegaven, sier Lisbeth Bull Husby, styreleder i Coop Midt-Norge i en pressemelding.

Nivået avhenger av økonomien til samvirkelaget

Over hele landet har Coop totalt 62 samvirkelag som har 1 prosent kjøpeutbytte som minimumssats. Utover dette fastsetter hvert enkelt samvirkelag sitt kjøpeutbytte basert på egne resultater og finansiell soliditet, ifølge pressemeldingen.

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, sier til Vi.no at overskuddet til de forskjellige samvirkelagene blant annet går til å investere i nye butikker og oppgradere dagens butikker, og en del går til utbetaling av utbytte til kundene som er de som eier oss.

- Nivået på kjøpeutbyttet avhenger av økonomien til det enkelte samvirkelag og utbytteprosenten besluttes av tillitsvalgte som er valgt av medeierne. Dette er årsaken til at nivået varierer rundt om i landet, forklarer Kristiansen.

Medlemsfordel ikke klar for alle samvirkelag

Hvor mye man får i kjøpeutbytte i landets resterende samvirkelag fra nyttår, er fortsatt ikke klart.

- Vi har sentralt ingen oversikt over hvilken kjøpeutbytte-prosent de ulike samvirkelagene vil ha for 2022. Ikke alle lag har besluttet dette per nå. Medeierne vil få informasjon gjennom samvirkelaget hvor de er medeier, sier Kristiansen.

Når kommer medlemsutbyttet fra Coop?

Hvis du lurer på når medlemsutbyttet for inneværende år kommer din vei, skriver Coop på sine nettsider at utbyttet settes automatisk inn på din medlemskonto i februar året etter opptjeningsåret.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.