Fenomenene urbex og rurbex

Her er slott og herskapshus forlatt og overlatt til naturen

Bildene fra forlatte slott og bygninger over hele verden er såre og uforglemmelige. Bli med på innsida.

FORDUMS LUKSUS: Det er ikke vanskelig å forestille seg at Château Miranda i Belgia var et vakkert slott. Foto: Wikimedia Commons / Nik Gaffney
FORDUMS LUKSUS: Det er ikke vanskelig å forestille seg at Château Miranda i Belgia var et vakkert slott. Foto: Wikimedia Commons / Nik Gaffney Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev.

Ifølge Urbex-tilhengere, personer som oppsøker gamle, forlatte bygninger og hus, har Château Miranda i Belgia vært et av de mest spennende, forlatte slottene å besøke.

Château Miranda, også kalt Château de Noisy, på den belgiske landsbygda ble forlatt i 1991 før slottet for noen år siden ble revet. Før den tid har stedet vært hyppig besøkt av mennesker som vil se slottet med egne øyne.

Fotograf David Baker, som er blant dem som falt for stedet, skriver at slottet skal ha blitt bygget for familien til Grev Liedekerke-Beaufort på midten av 1800-tallet. Under andre verdenskrig skal det ha blitt okkupert av tyskerne, før det var feriested for syke barn. Siden ble det ærverdige bygget ble etterlatt til forfall.

Over hele verden ligger forlatte fornøyelsesparker, byer, store bygg og ikke minst spektakulære herskapshus og slott. En gang var de overdådige hjem til aristokrater eller andre høytstående personer. Selv om det vakre interiøret er i ferd med å smuldre opp, er det ikke vanskelig å forestille seg luksusen beboerne en gang levde i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.