IPS gir skattelette

Her er fordelene med den nye pensjonsordningen

Så mye skattelette får du med individuell pensjonssparing.

INDIVIDUELL PENSJONSSPARING: Den nye ordningen trådte i kraft 1.november 2017.
INDIVIDUELL PENSJONSSPARING: Den nye ordningen trådte i kraft 1.november 2017. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye pensjonssparingen Individuell pensjonssparing (IPS) skal gjøre det enklere og bedre å spare til pensjon, og samtidig spare skatt.

Den nye pensjonssparingen kom 1.november 2017, og kort fortalt betyr ordningen at du får en utvidet skattefordel ved å spare til pensjon.

Du kan spare inntil 40.000 kroner hvert år, og få en skatterabatt på inntil 9.600 kroner.

Slipper formueskatt

- I tillegg til å slippe formueskatt, får du et skattefradrag på 24 prosent av innskuddet ditt per år, forklarer Silje Sandmæl, forbrukerøkonom ved DNB.

Når du tar pengene ut av IPS, må du betale tilbake de 24 prosentene. Enkelt forklart sparer du 225 kroner i skatt på hver 1000 lapp du får i avkastning.Dette sammenliknet med skatten du ellers måtte ha betalt utenfor IPS-kontoen.

Gunstig også for eldre

Det er absolutt ikke for sent å begynne med IPS selv om du har passert 55 år, ifølge Elin Reitan, forbrukerøkonom ved Nordea.

Hun mener at spareformen er et godt alternativ for alle som har skattbar inntekt, og som ønsker å spare til pensjon, uavhengig av hvor lenge du har igjen til pensjonsalder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.