Skattelister

Helsetoppenes lønn: Nav-sjefen tjente mer enn Guldvog og Stoltenberg

Nav-sjefen hadde en inntekt på 1,74 millioner kroner i 2021 - og tjente med det bedre enn både helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg.

LEDERLØNNINGER I HELSE OG OMSORG: Nav-sjef Hans Christian Holte (til høyre) hadde mer i inntekt i 2021 enn både FHI-direktør Camilla Stoltenberg og helsedirektør Bjørn Guldvog. Fotomontasje. Foto: NTB
LEDERLØNNINGER I HELSE OG OMSORG: Nav-sjef Hans Christian Holte (til høyre) hadde mer i inntekt i 2021 enn både FHI-direktør Camilla Stoltenberg og helsedirektør Bjørn Guldvog. Fotomontasje. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Skatteoppgjøret for inntektsåret 2021 er nå klart: Cirka 4,2 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende har betalt 637 milliarder i skatt og avgift på inntekt og formue.

Det er store forskjeller på inntekt, både for yrkesaktive og for pensjonister - som vi viser i denne artikkelen om forskjeller på inntekt for strømtoppene og minstepensjonistene. I hovedtrekk:

Strømtopp tjener 7,39 millioner kroner - mens en minstepensjonist får 173 025 kroner.

Vi.no har hentet ut inntekten for ledere i fem statlige helse- og omsorgsforetak, blant annet Nav, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Og som du kan se av tallene i listen nedenfor:

Selv om lønna for helsetoppene på langt nær kommer i nærheten av lønningene for lederne i de statlige strøm- og energiselskapene, er det likevel store forskjeller på eksempelvis Nav-sjefens lønn og en på minstepensjon, sosialhjelp eller uføretrygdet.

Nav-sjefen tjener i tillegg mer enn både helsedirektør Guldvog i Helsedirektoratet og direktør Stoltenberg i Folkehelseinstituttet (FHI).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.