Pensjon

- Har vi virkelig et pensjonssystem hvor det er umulig å få beregnet alderspensjonen?

Den 62-årige AFP-pensjonisten Torbjørn Aasen ville vite hva han kunne forvente i pensjon når han blir 67 - men fikk beskjed fra pensjonsselskapet om at dette ikke var mulig å svare på. Han ble bedt om å komme tilbake om fire år, når han var blitt 66.

DIN PENSJON: Det er mange som ikke vet hva de kommer til å få i pensjon når den dag kommer - og mange synes det er vanskelig å skaffe seg oversikt. Det blir ikke enklere når pensjonsselskapet ber deg vente til du er 66 med å spørre om fremtidig pensjon. Foto: NTB
DIN PENSJON: Det er mange som ikke vet hva de kommer til å få i pensjon når den dag kommer - og mange synes det er vanskelig å skaffe seg oversikt. Det blir ikke enklere når pensjonsselskapet ber deg vente til du er 66 med å spørre om fremtidig pensjon. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vet du egentlig hva du kommer til å få i pensjon når den dagen kommer? Tidligere undersøkelser har vist at nesten 60 prosent av 45–60-åringene ikke vet hvor mye de får i pensjon og hvor mye de bør spare til pensjonisttilværelsen. Mange tror også, feilaktig, at de vil få tilstrekkelig utbetalt i pensjon fra det offentlige, når den dag kommer.

Men selv om du ønsker å skaffe deg en oversikt over framtidig alderspensjon, er det ikke alltid like enkelt - som denne historien til Vi over 60-leser Torbjørn Aasen vitner om:

- Jeg er 62 år og har nylig gått av med AFP (avtalefestet pensjon). Da jeg ønsker økonomisk forutsigbarhet, henvendte jeg meg til KLP med forespørsel om hva jeg vil få utbetalt i alderspensjon/offentlig tjenestepensjon fra fylte 67 år. Jeg må innrømme at jeg trodde det var en misforståelse da jeg fikk svaret fra KLP på min forespørsel, forteller Torbjørn Aasen til Vi.no.

Svaret han fikk, var ifølge Aasen: «Vi ber deg om å ta kontakt på nytt når du har fylt 66 år.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.