Pensjon og deltid

- Har ikke så mye å si om du jobber redusert tett opp til pensjonsalder

Skal du jobbe redusert en gang i løpet av arbeidslivet, kan det være lurt å gjøre det mot slutten av karrieren.

JOBBE MINDRE OG MER FRITID? For tjenestepensjonen er det ikke sikkert at det har så stor betydning om du velger å jobbe deltid inn mot pensjonsalderen. Foto: NTB/Shutterstock
JOBBE MINDRE OG MER FRITID? For tjenestepensjonen er det ikke sikkert at det har så stor betydning om du velger å jobbe deltid inn mot pensjonsalderen. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det kan være mange som ønsker å trappe ned arbeidslivet før man går av som pensjonist på heltid - og for mange kan det være gode grunner til det.

– Det kan være fornuftig å jobbe redusert inn mot pensjonsalder av helsemessige eller andre grunner, men vurder alternativene dine. Du får sannsynligvis mindre i pensjon, sier pensjonsøkonom Øyvind Røst i Kommunal Landspensjonskasse (KLP).

Som pensjonist får du noe av pensjonen din fra Nav og noe fra tjenestepensjon, som er offentlig eller privat, avhengig av om du er ansatt i offentlige virksomheter i stat eller kommune eller om du jobber i privat næringsliv.

For deg som har offentlig tjenestepensjon er det én viktig ting å merke seg:

Hvor stor eller liten betydning det kan få for pensjonen din å jobbe redusert opp mot pensjonsalder, vil avhenge av når du er født: Mens det kan ha stor innvirkning på noen årganger, kan det faktisk også ikke ha noen som helst betydning for andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.